donderdag 23 mei 2013

Een lekkere viergangenmenu ...

Elke woensdagavond ga ik naar school, niet de soort school waar je stil op je bank moet zitten en mooi moet opletten, maar waar je alles behalve stil zit. Ik volg de cursus Hulpkok en ben momenteel bezig aan mijn vierde (en voorlaatste) module: Dagschotels met vis. We maken elke les 4 gerechten. We zijn verdeeld in 4 groepen en elke groep maakt één gerecht.

Ik laat jullie even meegenieten van de lekkere gerechten die gisteren op het menu stonden.

Als eerste gerecht, hadden we de soep: Exotische soep. Een roomsoep met paprika, avocado, kerrie, koriander en gember.

Exotische soep
 
Dit gerecht werd gevolgd door het voorgerecht: Gemarineerde rauwe vis met groenten. Rauwe zalm met rauwe groentjes, overgoten met een lekkere marinade.
 
Gemarineerde rauwe vis met groenten
 
Als hoofdgerecht kwam een kabeljauwhaasje met een korst van zwarte-woudham en gebakken shitakes en Parijse champignons, vergezeld door chateau-aardappelen.
 
Kabeljauwhaasje met korst van zwarte-woudham en gebakken champignons
 
Als afsluiter, het dessert. Frambozengratin met sabayon en vanilleijs. Hieraan mocht ik meehelpen.
 
Frambozengratin met sabayon en vanilleijs.
 
 
En zo was ons buikje goed gevuld en konden we weer een weekje verder. Hopelijk hebben jullie ook een beetje kunnen genieten van deze menu. 




5 opmerkingen:

  1. Mmm, het ziet er lekker uit! Spijtig dat er niet veel meer over was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmm het water loopt me in de mond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het tekstje rechts boven op je blog super! Mooi! :-)

    Welkom in blogland!

    http://liesellove.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmmm, heb je het korstje aan de kabeljauw onder de grill gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het korstje aan de kabeljauw werd (samen met de kabeljauw natuurlijk) in de oven gezet. Als je wil, zet ik het recept hier ook.

      Verwijderen