zaterdag 22 juni 2013

De schaapjes staan op het droge ...

We hebben voor enkele weken een paar dieren op logé, of om wat preciezer te zijn, we hebben 46 schapen op bezoek die ons zullen helpen met het gras in de tuin in te korten.

Dit is een heel leuke oplossing als je een hele grote tuin heb waar je normaal gezien een paar dagen voor nodig hebt om het gras te maaien.

Je vraagt aan een boer uit te buurt of hij enkele schaapjes kan missen, je laat die op een zekere dag brengen (je moet natuurlijk zien dat het gras eerst lang genoeg staat) en dan laat je die beesten hun ding doen. En zo is het een hele win-win-winsituatie: de schapen zijn blij dat ze eten hebben, de boer is blij dat hij zijn schapen ergens kan zetten waar ze 'gratis' eten hebben, en wij blij omdat de tuin op een 'arbeidsloze' manier kan onderhouden worden.

 En zeg nu zelf, het is toch eens iets anders, zo'n kudde schapen door je tuin zien lopen.de tuin is een gemeenschappelijke tuin met de schoonouders, schoonbroer en zijn gezin
 
Ook onze buurman gebruikt dit soort grasmachine, alleen heeft hij het type 'Koe', wat mij ook best efficient lijkt en natuurlijk ook heel leuk om naar te kijken vanuit het zolderraam.

2 opmerkingen: