zaterdag 8 juni 2013

Een lekker soepje.

Zoals jullie ondertussen al zullen vernomen hebben, volg in avondschool de cursus Hulpkok. Vorige week maakte in een eenvoudig en heel lekker soepje. Zo eentje waarvan ik dacht, dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. en voila, zo geschiede het. Hieronder volgt het recept van deze lekkere soep.
 
Venkelsoep met roomkaas
 
 
Ingrediƫnten (voor 6 personen) :
- 2 kleine venkels, 1 ui
- 1 tak bleekselder
- peper en zout
- 1,5 l groentenbouillon
- zonnebloemolie
- 50 g roomkaas (zonder kruiden)
- venkelgroen (voor afwerking)
 
Bereidingswijze:
- venkels schoonmaken en in grote stukken snijden (opgelet: wat groen overhouden voor garnituur)
- de andere groenten (ui, selder) in grove stukken snijden
- alle groenten in een beetje olie stoven en overgieten met de groentenbouillon en alles goed kruiden
- de soep onder een gesloten deksel voor ongeveer 20 minuutjes laten koken.
- de soep mixen en de roomkaas toevoegen en kruiden (je kan de roomkaas oplossen in een beetje soep om klontervorming te voorkomen)
 
En voila, de soep is klaar! Deze heeft enkel nog wat venkelgroen nodig om af te werken en het kan zo geserveerd worden. (dit venkelgroen is op de foto niet te zien. Door de drukte in de keuken lag het venkelgroen nog op de werkbank toen de soep reeds geserveerd was. Waarvoor mijn excuses. :) )
 
Bij dit recept maakten we ook grote garnalen in een filo/loempiajasje. Maar eerlijk gezegd vond ik dit veel werk voor wat het uiteindelijk was.

1 opmerking: