vrijdag 12 juli 2013

Het goede voornemen: stand van zaken...

Zoals vele mensen, nam ik op 1 januari een goed voornemen. Het mijne was om een heel jaar geen kleren te kopen (met uitzondering van ondergoed en kousen). Het idee las ik toen ergens op een blog, maar waar dat nu weer was, weet ik niet meer.

Nu dat er al een half jaar voorbij is, is het tijd om al eens achter mij te kijken en te zien dat het eigenlijk goed lukt dat 'ik koop geen kleren meer'. Wat helpt (vind ik), is dat je geen reclameblaadjes bekijkt of ook geen klerenwinkel 'bezoekt'. In dat halve jaar heb ik één keer een kleren/schoenenwinkel 'bezocht'. Mijn schoenen waren helemaal versleten en moest dringend nieuwe hebben, want zo kon het niet meer verder. In die bepaalde winkel was er net een actie, als je je oude schoenen binnenbracht dat je een bon van 10 euro kreeg. Die bon kon je enkel gebruiken bij aankoop vanaf 30 euro. En nu moest het lukken dat de nieuwe schoenen die ik wou, geen 30 euro kostten, dus moest ik iets kleins zoeken waardoor ik wel aan dat bedrag kwam. Aangezien de 'regel' was dat ik enkel ondergoed en kousen mocht kopen, snelde ik naar het rek met kousen (dit om te vermijden dat ik in verleiding kwam om de kleren te bekijken). Ik koos daar een setje leuke kousen en zo kon ik toch genieten van die korting. De kousen zijn tot op de dag vandaag nog niet gedragen, laat staan dat ze al van hun verpakking ontdaan zijn.

Het gevolg van 'geen kleren kopen', is dat je ofwel het hele jaar hetzelfde aandoet (wat mij geen optie lijkt), of je maakt je kleren zelf. Ik koos voor optie 2.

Oké, ik maakte enkel rokken, maar je moet toch ergens beginnen, niet? En rokken heb je nooit te veel natuurlijk. Alle rokken die ik maakte, kwamen uit haar boek.

 
de eerste rok, donkerblauw met kleine lichtblauwe bloempjes

de tweede rok, grijze stof met bruine, licht- en donkerblauwe bloemen

derde rok, (weeral) blauw met (weeral) bloemen

de vierde: witte rok, met grote blauwe bloemen, afgewerkt met een gegolfde biais.

en de vijfde rok, vers van de pers: een wikkelrok,
turquois met witte, oranje en gele blaadjes (nee, deze keer geen bloemen) afgewerkt met gele biais.
 
 
En zo nemen de rokken stilaan de overhand in mijn kleerkast. Deel twee van 2013 zal ik eens wat anders proberen. Ik kijk er naar uit. Mijn huidige machine werkt niet altijd even goed mee, waardoor ik soms wat ontmoedigd raak om iets 'moeilijks' te proberen, maar er is een nieuwe machine op komst, dus dat 'moeilijks' zal binnenkort wel in orde komen.
 
 
Bij deze wens ik iedereen een goede en deugddoende vakantie toe. De mijne start vanaf vandaag. Het zal een goed gevulde vakantie worden, dus nu al mijn excuses moest het aan deze kant wat stiller zijn. :)
 
PS: Sorry van de slechte kwaliteit van de foto's, daar wordt aan gewerkt.

4 opmerkingen:

 1. wat een leuke rokjes! Zal dringend ook eens voor mezelf achter de naaimachine moeten kruipen,maar voor de moment is dochterlief nog altijd proefkonijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het eerste stukje klinkt het alsof ge een shopaholic bent. :p
  Awel, van alle rokken vind ik die voorlaatste en laatste het beste bij u staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een goed idee, mss waag ik mij er ook wel eens aan :) toch aan kleren, geen schoenen kopen lijkt mij geen optie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie!
  En wat een leuke rokjes... ik maakte dat voornemen niet dit jaar, maar eigenlijk heb ik ook nog niets gekocht - wel zelfgemaakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen