dinsdag 12 november 2013

De andere kant van de wereld...

Iedereen heeft dromen, dingen die je nog wilt doen in je leven. De ene droomt over een eigen huis, de andere over beroemd worden, nog een andere over de wereld zien. Je hebt dromen die gemakkelijk zijn om te realiseren, dromen die wat meer middelen vragen, dromen dichtbij huis en dromen ver van huis.

Zo had mijn jongste zus een droom om naar Japan te gaan. Ze deed wat research en ondervond dat deze droom best wel veel geld kostte, dus ze besloot dan maar even naar Korea te gaan, wat haar goedkoper leek. Ze plande daar 2 maanden naar school te gaan en 1 maand op verkenning te gaan. Maar wegens enkele tegenslagen, stond ze na 2 maanden al terug met haar voeten in ons Belgenland.

Ondanks die tegenslag liet ze haar droom niet in duigen vallen. Al snel begon ze terug aan haar research. Er werd vanalles geregeld en nog geen 4 maand na haar Korea-avontuur vertrok ze naar Japan. Ze beleefde daar de tijd van haar leven. Na de geplande 3 maanden keerde ze met tegenzin terug naar ons Belgenland. Ze was wel blij om ons terug te zien, maar ze had haar hart verloren in Japan. Dus nog geen week nadat ze in ons Belgenland was toegekomen, was de volgende reis alweer gepland.

Nu kon het aftellen beginnen voor haar, nog 4 maanden en ze zou naar Japan gaan om daar een leven te beginnen. Ze had iemand leren kennen in Japan en dus wou ze zo snel mogelijk terug, wat te begrijpen is. De Japanse vriend kwam een weekje naar Belgiƫ en mijn zus straalde. Het was mooi om te zien.

Vorige maand is ze dus terug naar Japan vertrokken. Daar aangekomen bleek ze geen verblijfplaats te hebben, waardoor ze bij haar 'schoonfamilie' terecht kwam en waar ze enkele weken heeft verbleven. Ondertussen zocht ze samen met haar vriend naar een appartement om haar nieuwe leven te starten. Vorige week was het dan eindelijk zover, hun nieuwe thuis werd gevonden en ze verhuisden, met het weinige wat ze hadden. Maar ach, wat heb je meer nodig dan een dak boven je hoofd, een slaapplaats, een keukentje en de persoon waar je het meest van houdt.

Wil je graag haar avonturen volgen, dat kan. Zij deelt het hier met de hele wereld.

1 opmerking:

  1. Wat een mooi verhaal! ^_^
    Yoooya in Japan verwelkomt alle zielen met interesse op haar facebookpagina!

    BeantwoordenVerwijderen