dinsdag 21 augustus 2018

Rust en natuur... Wat heb je nog meer nodig?

Sinds enkele jaren zijn we aan het werk in een vakantiehuisje in het mooie dorpje Moerzeke (Hamme - Oost-Vlaanderen). Sinds begin dit jaar was het reeds bewoonbaar, maar moesten er nog enkele kleinere werken en zaken in orde gemaakt worden om het verhuur klaar te maken.

We bleven er zelf al een paar keer overnachten in het weekend, maar vorige week konden we er voor de eerste keer een hele week verblijven. We maakten ook de site klaar om de wijde wereld in te sturen. Zo is het nu officieel en publiekelijk te huur.

't Is eigenlijk als een verslaving, het is zo rustig in 'Moes' (dialect voor Moerzeke) dat het iedere keer uitkijken is om naar daar te gaan, en dat we met enige tegenzin inpakken op het einde van het weekend.

Maar jullie zitten nu waarschijnlijk te denken waarover ik hier allemaal bezig ben. Wel ik zal het eens even kort beschrijven.

Het is een alleenstaand vakantiehuisje op het einde van een doodlopende straat, omgeven door bos. In het gebied waar het gelegen is staat de vijverrecreatie centraal, waardoor elk perceel één of meerdere vijvers heeft. Dus ook de onze. De vijver is groot genoeg om in te zwemmen, een visje te vangen of gewoon naar te kijken. We bouwden er een steiger aan voor nog meer vijverplezier. (Dit is al uitgebreid met onder andere vrienden en familie).
Op het perceel staat natuurlijk ook een huisje, geschikt voor 4 personen. 't heeft een slaapkamer met dubbelbed, een slaapkamer met stapelbed, een badkamer met douche, wasmachine en vriezer. De woonkamer, eetkamer en keuken is één geheel. De inrichting van het huisje hebben we in natuurlijke kleuren gehouden, zodat het één wordt met de mooie omgeving.

Door de ideale ligging zie je veel dieren die je zelden ziet, zoals de Vlaamse Gaai, IJsvogeltjes, Canadeze ganzen, Kievitten, Zwaluwen, maar ook kikkers, libellen, en nog zoveel meer.

Op enkele honderden meters van de Schelde, dus ook ideaal voor fietsers, wandelaars, mountainbikers, ... .

Ik kan hier eigenlijk een heel boek schrijven over 'Moes', maar woorden zeggen soms niet genoeg om het gevoel te beschrijven dat ik iedere keer weer beleef als we naar daar gaan.

Meer foto's en informatie vind je door hier rechts op de foto van de vijver te klikken.

1 opmerking:

  1. Succes met de verhuur ervan en hopelijk nog af en toe vrij om er zelf van te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen