zaterdag 18 januari 2014

Er was eens ... een droom ...

Als klein meisje vond ik het altijd leuk om 'winkeltje' te spelen. Er werden in huis allerlei dingen verzameld (met toestemming van de ouders) en deze werden dan mooi uitgestald op de tafel, de grond, of waar er plaats was. Speelgoedgeld werd vaak zelf gemaakt, verschillende kleuren papier werden omgevormd tot echt speelgoedgeld (ze kregen zelfs een stempel, zodat ze niet bijgemaakt konden worden). En zo stond ik daar, aan de kassa en maar verkopen. Af en toe moest ik ook wel eens klant spelen, zodat mijn zussen ook eens achter de kassa konden staan.

Ook had ik het al vroeg in mij om 'baas' te spelen en te delegeren. Zo vertelt mijn moeder nog vaak over een bepaald moment waarop het tijd was om op te ruimen. Blijkbaar had ik het initiatief genomen om de taken te verdelen (kwestie dat iedereen meehelpt ofzo). Bleek dat ik tegen mijn zussen en broer zei, 'en gij doet dat, gij dat en ik neem mij een boekje om te lezen.' 

Dus ik vermoed dat ik ermee geboren ben, om winkeltje te spelen en baas te zijn. In de loop der jaren werd het duidelijk wat ik zou worden. Ik zou mijn eigen zaak starten, maar wat ik zou verkopen was een groot raadsel. Als tiener was ik er al van overtuigd dat ik dat zou gaan doen als ik groot zou zijn. Zo had ik in het middelbaar, aan het begin van elk schooljaar mijn eigen tijdelijk (heel plaatselijk) zaakje. Ik kafte heel graag boeken en aangezien mijn zussen en broer dat niet zo graag deden (of er geen tijd voor hadden), 'richtte' ik Kafty op. Ik maakte zelf flyers en stak ze onder de deur van hun slaapkamers. Zo kafte ik de boeken van de zussen en de broer voor een schappelijke prijs van 10 cent per boek. Als ge weet dat er zo gemiddeld 10 boeken per persoon waren, kwam er toch wat geld in het laadje (ja, ge moet ergens beginnen voor dat miljoen ;-)).

De studierichtingen werden aangepast naar de droom, zo werd er bewust gekozen om over te gaan naar 'handel' en daarna in hoger onderwijs naar 'KMO-management'. Ik zag het al helemaal zitten. Ik had al snel door dat ik eerst wat moest verdienen en na mijn studies ging ik aan de slag als administratief bediende. Ondertussen werk ik daar al meer dan 4 jaar en heb ik al veel ervaring opgedaan over 'een onderneming'.

Enkele jaren geleden kreeg ik van mijn zus de haak- en naaimicrobe. Ik probeerde, maakte mislukkingen, leerde uit mijn fouten, maakte mooie dingen en was tevreden. En toen wist ik het, ik zou een zaakje starten waar je allerlei dingen kan kopen om te naaien, te haken en te breien. Zo een zaakje waar mensen van A tot Z alles vinden om een creatief project tot een goed einde te brengen. 

En nu aan het begin van 2014 mag ik jullie met enige fierheid meedelen dat ik volgende maand mijn eigen webshop open waar je zo goed als alles vindt om je naai-, haak- of breiproject tot een goed einde te brengen.

Er wordt momenteel nog hard aan gewerkt om hem volgende maand online te krijgen, maar jullie kunnen alvast achter de schermen meekijken en samen met ons aftellen naar de grote dag. Als je op het logo klikt, komt je terecht op de facebookpagina.


Ik hou jullie op de hoogte van de exacte openingsdatum en ik mag jullie alvast melden dat een openingsactie zal zijn, dus blijf zeker volgen.


Bij deze wil ik ook even enkele mensen bedanken voor de steun en hulp bij het verwezelijken van mijn droom, zijnde Mr Daydream, de oudste zus Een huis in de straat, de jongste zus Yooya in Japan, de broer Suited Pinguin Network, de ouders, de familie, de vriend(inn)en en natuurlijk al mijn volgers en lezers.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke droom! En nog leuker dat je droom nu werkelijkheid wordt!!!
  Proficiat! Ik ga alvast je pagina volgen en ben benieuwd naar de webshop.
  Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg al even je fb pagina, en vind je avonturen heel spannend! Ik kijk al uit naar de lancering!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh dat is leuk,iets voor jezelf.Ik kijk er naar uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig! heel veel succes, ik kan het ondernemerschap alleen maar aanmoedigen! Op eigen risico heb ik jouw fb-pagina geliked en ik begin alvast te sparen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen