zaterdag 11 januari 2014

Missions accomplished 2013 ...

Aan het begin van het nieuwe jaar maakt je goede voornemens of heb zo je van die dingen waarvan je zegt 'dit ga ik proberen'. Aan het begin van het nieuwe jaar kijk je ook terug naar het voorbije jaar.

Zo nam ik mij aan het begin van 2013 voor om een jaar geen kleren te kopen. En ik kan u met enige trots zeggen dat mij dit gelukt is. Behalve nieuwe kousen en een paar schoenen heb ik helemaal van nieuwe kleren gekocht. Maar ik heb wel mijn kleerkast uitgebreid, met zelfgemaakte dingen. Zo zijn er een zestal rokken bijgekomen en één kleedje. En ook daar ben ik trots op en hoop dat ik die trend in 2014 kan verder zetten.

Ook nam ik mij voor om in 2013 te slagen voor de theorie van mijn rijbewijs. En op 16 december (nog net op de valreep) slaagde ik voor mijn theorie. 

De opleiding 'hulpkok' die 2,5 jaar duurde is ook voltooid, volgende week volgt nog de evaluatie en een afscheidsetentje. In deze periode heb ik vele nieuwe mensen leren kennen, waarvan er enkele vrienden voor het leven bijzitten. Ook werd er veel bijgeleerd over de keuken en het eten. Er werd veel gelachen en nog meer afgewassen.

Andere voornemens waren genieten van de kleine dingen 'check', een blog beginnen 'check', een dag niet gelachen is een dag niet geleefd 'check'. 

Maar ook was er een drang naar de realisatie van een droom. Er werd gedroomd van het idee, er werden ideeen uitgewisseld met familie en vrienden, er werd gebrainstormd en uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. In december (ook weer op de valreep) werden dan de eerste officiële stappen ondernomen. Er werd gebeld, gemaild, overlegd met Mr Daydream en hard gewerkt.

Dus mijn 'ik ga proberen' voor 2014 zijn onder andere het verderzetten van 'ik koop geen nieuwe kleren', 'ik haal mijn rijbewijs' en het waarmaken van die droom. (waar ik in een volgende post zeker meer over vertel)

2 opmerkingen:

  1. Foto van het kleedje met model gevraagd. Want op een kapstok zegt dat toch niet zoveel. :)
    Succes met 2014!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben wel nieuwsgierig naar je droom/ volgende post ;) ik ben zelf van plan om dit jaar meer kleding voor mezelf te maken.Ik ben ook niet zo van de kleding kopen voor mezelf.

    BeantwoordenVerwijderen