donderdag 22 mei 2014

Instant happiness ...

Onze ecologische grasmachine is er weer. En deze keer werd ook de nieuwe generatie meegebracht. Echt zo leuk om die jongsten te zien huppelen. Instant Happiness. :)
 
 
Ook de kuikentjes zorgen voor die happiness. Er zagen er 5 het levenslicht door de broedmachine, 5 andere kwamen vorige week tevoorschijn van onder een kip. Zij werden samen met de vermoedelijke moeder apart gezet, zodat zij niet ten prooi zouden vallen. Het was niet echt duidelijk wie de moeder was, omdat er twee kippen aan het broeden waren. Dus een van de kippen werd bij de kuikens gezet. Maar de andere zorgde 2 dagen later ook voor een kroost, vrolijk piepte een kuikentje vanonder haar vleugel. Dus voorlopig zijn er 11 kuikens.
 
M'n schoonmoeder was al enige tijd aan het praten over kwartels. En dat was een kennis van haar ten ore gekomen, dus vorige week bracht hij een doos bomvol (ja, echt helemaal vol) kwarteleitjes. Niet om op te eten, maar om uit te broeden. De broedmachine werd terug aan gezet. De eitjes werden er één voor één ingelegd, en geteld. 41 eitjes waren het, als die allemaal zullen uitkomen, zal de kooi die voor hen voorzien werd, snel te klein zijn. Volgend weekend zouden de kwartelkuikens uit hun ei moeten komen, spannend...

1 opmerking: